Wednesday, November 30, 2011

[...camping...oh camping...:)...]


sebelum baca...squat jump dlu...hihi

AMARAN: entri ini sangat panjang, jadi kalau mau buat kopi dulu...sila2...

Assalammualaikum peminat (perasan top tidak pernah berdosa...:D)

11-13 Nov lepas...gua join camping lagi...gabungan unit beruniform...di taman hiburan jalil alip...

kali ni gua di beri peluang jadi kem kom, byk gua blaja...

bagi yg xtahu, gua ni baru setahun jadi cgu ni,da kena jadi kem kom, goyang juga mula2...
tapi, macam gua slalu cakap kat kadet2...dalam hidup ni...jangan rumitkan keadaan...semua leh setel...
ko nak ak jadi kem kom...no hal...tak tahu,tanya...kan??? hehe....

ada 200 lebih peserta...(ini termasuk payau2 n buaya...kalau tak...175 org ja)

sperti biasa,ptg jumaat (11 nov) daftar...gua star kan..dtg lambat...haha...

lepas psg khemah , gua bagi taklimat...biasalah...pengenalan, squat jump...teringat muka-muka peserta buat muka kesian...minta gua stop la...haha...exercise la geng...

tgok org trep ukiy atas batang tu...hihi...

aktiviti camp biasa2 saja...xda sembelih2 sapi ka, terjun udara, semua takda...

tapi yg pling best camp ni peserta2 nya la...walaupun dlm byk2 camp, ni la pserta yg palingggggggg byk cakap, pergh gua ckp lu...kalau tak brcakap...demam mgkin budak2 ni...

best! tak sangka smpi skang masih contact2...tq semua peserta sbb byk ajar gua ttg hidup...sblum entri ni jadi novel...baik gua wat numbering...hehe

1). penghulu camp kali ni ok, walaupun gagap n trep cute, tp kerjasama terbaek, tq bro...penghuluwati pn ok juga (kecik hati nnt tak sebut, hehe), sory byk kali tny nama...lupa der...hehe...
2). smpi skang gua teringin nak tny...awek pki baju oren nari sumazau waktu mlm kebudayaan (syakila kan?), mcm mana leh lipat bju tu smpi tak kusut? hebat...hebat...

3). antara momen pling best waktu gua ngan budak2 KRS petang hari ke-2, kawad n main guling2...haha...serius kenangan...budak2 krs pn sporting gila...tq geng...:) tepuk dusun..."atukui"...

4). malam kebudayaan, serius gua dah hafal lagu 1 Malaysia...haha...bagi gua persembahan paling best budak lelaki yg wt dance battle tu...haha,sumpah lawak...yg len pun best jugek..(nnt stress nda d puji...hehee)
5). wlupun gua sgt baru dalam bidang ni,tapi camp tu kira boleh tahan juga, sbb kadet2 bagi kerjasama yg ohsem...pergh...

6). teringat ustazah pilihan yg bagi tazkirah ttg hubungan intim tu (sapeka namanya?) serius gua tabik lu, waktu tu ramai yang wat2 tak dgr, padahal fokus tu, ada yg siap salin...haha...kan adek? haha...

7). bagi yg 1st time ikut camp tu, jadikan ini sbgi pglaman, snang mau ikut camp len kali..even bnda2 simple macam brp baju mau bawa..sluar..slipar..peti sejuk, lagu utk persembahan...kucing...(abaikan yg mengarut2 tu ya)

8). maaf azwan eddy, gua xdpt tolong...:( ... tp ada tae kwan do kan? ehehe...

9). smpi skang rasa tak puas hati sbb tak dapat ucap salam perpisahan properly, sbb waktu tu semua dah sebok mau pulang n bergambar...

10). tq kadet yg sporting gila, selain studnt skolah gua yg serius terbaek...achoe,wandy,mama rock, adek, n ramai lagi la, kadet puteri, lupa nama, nama d fesbuk trep artis...hehe....tq3...:)
syg ini budak2...walaupun...haha...

11). byk lagi la pngalaman best..tq kash, stephen, cgu anas, ustz mhmd, cgu shima, n jurulatih lain ( bajet dorang baca plak kan...haha)...tq tuk ilmu n pngalaman...

12). budak2 ni wlu byk cakap, serius innocent,boleh ada yg pcaya waktu gua cerita psl sejarah bukit jalil tu,psal rmi org mati lemas dlm kolam...ntah2 yg psl senaman abdomen tu pn pcaya...kan? hehe...

13). isu yg timbul buat gua lagi dewasa, gua tau mgkin gua salah, gua faham kalau ada yg marah atau tak puas hati, tapi gua juga perlu ruang untuk memberi penjelasan...apa pun, maaf...mmg gua tau denda tersebut tidak akan mnjadikan kadet trus berkepimpinan n berdisiplin, tapi ini berkaitan mengikut arahan n dlm hidup, ada beberapa perkara yg tidak perlu fikir sgt...baru hidup akan kadi indah, n denda ini adalah salah satu drpdnya, tapi...ini pndapat gua, hak anda utk setuju atau tidak...:)
(pic denda tidak dapat disiarkan atas sbb2 tertentu...:p)

majlis penutupan...somboi n cntik2 semua...(maaf, tipu...hehe)
menunggu bot smpai...:p
dui...dui...c aizat trep cute...haha...
1 malaysia...LAGI!
trip ukiy...:)
lapor...lapor...mcm2 stailini...kenapa? haha...

byk lagi ni...tapi malas sudah menyerang...nnt2 la gua sambung...

sekali lagi...tq semua, tq yg sentiasa tny khbr, maaf salah silap...maaf kalau gua tak dapat beri apa2 impak positif, gua juga manusia...dipenuhi dengan khilaf...

harap jadi sahabat selamanya...

terima kasih...perlu belajar lagi...

12 Comments:

hzIEQ said...

whahahha . agak menyerlah . ceh .. ahahah .. harap ketemu lagi .. yg pasal sumandak baju oren tu . masuk akal jga . x kusut .. kali tyme tido dya bikin alas tidur . dan badannya dijadikan sebagai seterika .. xD Nice blogs Tuan Pacak

en JOe Pacak said...

agak ya? haha..tq la...

mgkin la tu..d taru bwh khemah kn...hAha..

tq2..:)

♥popoyboboy♥ said...

hha ! terbaik .. lucu2 o .hhe .

en JOe Pacak said...

♥popoyboboy♥ > tq...biasa2 ja..urs aso nice...:)

hzIEQ said...

welkam bos .. cigu la hebat . ada blogger . sya langsung x suka bwad blogger . nnti la satu ari nnti..

hzIEQ said...

awek cigu betul2 meletup .. harap berkekalan ..:DD

pykaa sanvoc said...

ukeee sudaa , ada udaa komen2 nhee ! terima kasi tunjuk ajr cikguu ~ sanvoooc !

en JOe Pacak said...

hazieq> la..biasa ja tu bro..napa xsuka updet blog..ok da tu gau tgok...

awek lama tu...haha...

pyko>akhirnya...berjaya juga ko..hehe...

♥popoyboboy♥ said...

ahha . nice ? besa setja tuh cigu :) [malu2 kunun :p]

uiseh . ciwi lama tuh yg mahal :))

en JOe Pacak said...

haha...ya...sudah cgu kasi break dia..hehe...

aChOe_DERR said...

salam derrrr .. lu laa juak pling trip ukiey .. haha [ jgn tlampau prasan ] .. tq derr .. len kali kita buat lagi .. ok ? eheh .. rndu gua derr ma bdak2x camp nehh ... smpai trmimpi2x derr .. hahaha

en JOe Pacak said...

wsalam...der...lu la paling trip ukiy..haha...len kali wat reunion gua nak ikut...leh updet cni..hehe...

kalau camping mmg susah jmpa la..da lu pengakap kan..der...