Tuesday, August 3, 2010

[...pengalaman ber-temu dan di-duga...maka...Temu Duga...]

Salam...

hrp maaf, tak taulah...akhir2 ini tajuk entri agak mencapap (fokus pada perkataaan 'agak')

3 Ogos, wa baru selesai interview tadi...

sayang tak bawa kamera, macam2 aksi dan gelagat yang tak sepatutnya kot ditunjukkan oleh bakal pendidik...

mula2 nak masuk dalam PKG tu, berebut doe, nasib baik wa ada pengalaman berebut bas waktu kat UPSI dulu...hihi...

pastu banyak gak yang de masalah...tak bawa surat senat la...(sori Jue,hihi)
tak buat pengesahan la...aku pun tak faham...da tulis dah dalam surat tawaran...kenapa lupa lagi??? hah??? emo di situ...

pastu wa semak2 dokumen wa...pergh...transkrip & surat senat wa wat lawak pulak...boleh 'dorang' tu takda pengesahan...sape la tuannya tu...huhu...wa pun dengan muka ensem wa minta pengesahan ngan pegwai kat PKG, nasib baik ok...kena mandrem ngan wa..hihi...

sepanjang tunggu giliran, de plak beberapa bakal pendidik ni duduk kat lantai, tangga tepi pintu...ish3...tak lama kemudian, wa rasa-rasa macam wa duduk kat satu tempat tak sepatutnya ni...aik...wa duduk kat tangga dah...letih doe berdiri, say no to control macho...:)

alhamdulillah, soalan panel wa leh jawab...terlebih jawab kot...sampai panel pompuan tu kata..."ok2...dah"...huhu...

PIPP, NKRA, cara nak handle kelas n murid...ni lah soalan2 yang lazim...
TAPI, jangan lupa INSAK, bagi wa...INSAK ni lagi mental...tak sempat doe...nak menguap pun wa tahan...takut bazir beberapa saat...

selamat maju jaya! *tetiba*

TIPS:
tidak ingin gagal dalam temuduga??? ada caranya....jangan pergi langsung...orang takleh cakap anda gagal...selamat mencuba!

k..nak bagi makan kangaroo peliharaan...

7 Comments:

MENJEJAK DEWASA~ said...

all d'bez....

doa daripada jauh, moga dapat yg

terbaik~

MENJEJAK DEWASA~ said...

all d'bez....

doa daripada jauh, moga dapat yg

terbaik~

duta_illuzm said...

amir>makaseh adik...gud luck juga wat segalanya di sana...

Cik Mus said...

All the best !

duta_illuzm said...

tq mus!

DaHLia said...

aha...tips sangat bagus tu..hehe

anyway, tahniah sbb dah lepas interbiu :)

duta_illuzm said...

dahlia...tq2..hehe....