Monday, January 11, 2010

[...172 kali dah...and still counting...]

skang ni aku stay kat kolej yang aku stay dari sem 5-7...(skang aku sem 8)
sem ni praktikal, tapi masih duk secara haram kat kolej ni...tak pindah lagi ke umah nageswari tu...hehe...

Jadi, nak di jadikan stori, ramai la junior-junior debat, junior, inter n senior palapes, jurulatih palapes, member2, pak guard, naib canselor dan mamak yang tanya soalan2 yg sama...siyes...mula2 rasa best...rasa ada org amik berat gitu...tapi...lama2...boring gak weh...soalan2nya adalah seperti berikut:

1). Praktikal katna?

2). Bila start praktikal? Praktikal start bila? (susunan ayat brgantung pada cuaca...er..)

3). Stay mana nanti?

setakat ni yg aku masih igt, dah 172 kali da org tny, (tak termasuk soalan dalam bahasa yg aku x fahami, sprt soalan dari mamak), hah...time aku taip entri ni...ada lagi tu member tny soalan tu...173 kali dah...*malas tukar tajuk...huhu...

jadi aku da nekad...apabila org yg bertny mencecah 100 org...aku dah dpt baca riak wajah org kalo2 dia nak tny soalan yg sama...so kaedahnya...aku jawab siap2...haha..

bygkan situasi ini...

ada junior palapes jumpa aku dalam lif...riak wajah seakan2 nk tny 3 soalan di atas (atau salah satu)...so aku da bersedia...sebelum dia buka mulut...aku da jawab...

"praktikal kat behrang, start 18hb..."


dia tergamam, (padan muka kau...dalam hati aku, haha)...pastu, riak wajahnya macam nak tny soalan ketiga tu....tanpa belas kasihan...belum dia buka mulut..aku da jawab...

"da dapat rumah kat behrang 2020, tp tak pindah lagi la..."

yes!! puas hati aku...hahaa...aku rasa best da skang...dah jadi mantera aku skang ni...

"praktikal kat behrang, start 18hb, da dapat rumah kat behrang 2020, tp tak pindah lagi la"...semakin lancar da sebut mantera ni..hehe...

tapi.....ada satu hari ni, g umah junior nak amik barang...ada lagi sorang ni...nama dia din...riak muka...hah...tau dah...nak tny soalan2 maut tu...aku pun baca la mantera tu...

dia buat muka blur...aik...tak menjadi ke mantera aku ni...???

dia tanya aku balik..."ko praktikal ek sem ni???"

er...??? mantera dia lagi power la...muahaha...xpa2...aku kena tambah sikit mantera pasni...hihi...

...citer ni akan lebih di fahami oleh budak sem 8...

Tips:

Inginkan rumah sewa yang bersih, nyaman, tidak berhantu (harap2 lah) beserta hosmet yang warak, baik hati, tidak berkira (harap2lah)...sila hubungi pemilik rumah no 63 di behrang 2020...

k...nak g baca quran (warak kan...hehe)

7 Comments:

cahaya mataku said...

kita bodak sem 2 tp kita paham sgt entri nih.....
nasib baiklah kita org yg ke 72 yg tanya kan kan kan..?

NNCR said...

BLOG SEORANG GURU KE MACAM NIE? TAK SERIUS, BYK BUAT LAWAK TAK BERWAWASAN, BAHASA LINTANG PUKANG.
macamana FPK nak terlaksana?

wakakaakwakakwawkaakakakakakaakakaakakaakakakawakawkaakwkaaka

Ini, blog guru sebenar,

http://cikgunadiah.blogspot.com

hahahahaha.jgn marah

duta_illuzm said...

nora> paham sgt ek?? tgkla saper yg explen...hehe...

72 ek, nsb baik x kena mantera...

NNCR> jap2..sape guru tak serius n x berwawasan tu?? yg ptg bukan sy...i askar u...hahahaha...

yup...setuju! guru sebenar menulis ttg AJL, cintan cintun dan hantu...yes!!

NNCR said...

Hahahahahahahahahahaha, membidas....

ye okay askar, teruskan blogging

Selamat praktikal, selamat maju jaya! ( ke 173)

duta_illuzm said...

nncr> "hahahahahahahahahahahaha", ini kah cara gelak seorg guru sebenar...

sepatutnya..

aha (stop)..haha (senyum)..haha..(malu2)..hah..ni cara gelak guru sebenar...

muahahaha...(gelak askar)

tq2...selamat mengajar juga...

handhalah ibnu kamil said...

ko mmg sengal la joe. dish3.

duta_illuzm said...

sengal ckit2 jer bu...