Monday, January 4, 2010

[...ehem2...ilmiah sikit...]

ok...tgk rakan2 se-UPSI, ramai da ulas pasal isu posting ni...

teringat pula...


dulu-dulu,
selalu dengar kenyataan ni...
"aish, kat mana la aku posting ni...kalau Sabah @ Sarawak, habislah..."


sekarang,

mula dengar kenyataan ni...
"aish, posting ke tak aku ni...Sabah @ Sarawak pun tak kesahlah..."


dulu-dulu,
orang amik kursus pendidikan sebab kompom dapat kerja...

sekarang,

hah...amik ko...huhuhu...posting ke anda??? plis...plis...plis...kamu jangan posting...er...

bagi aku,
anggap semua ni sbgi pengajaran kepada kita yang tak reti nak bersyukur, waktu ada peluang posting dok nak pilih2 tempat la...dan seakan-akan menghina kerjaya guru yang mulia sebab hanya jadikan kerjaya ni sebagai back-up
(aik, macam cakap pasal diri sendiri jah...hehe)

siyes! ak nak tahu lah...skang ni kenyataannya, guru lebih ke...kurang ek???
kata lebihan guru...tapi kitaran kerja tu takkan tak jalan...maksud aku guru-guru yang "sekolah kata go..go...kubur kata come here baby" tu??? tiap tahun mesti ada guru pencen kan??? er...

dan kenyataan abang puad kiter...kata NC UPSI salah faham, abang puad msg kat FB aku...:

Saya ingin menjelaskan bukan UPSI sahaja yang menawarkan program Sarjana Muda Pendidikan malah IPTA lain juga turut menawarkan kursus yang sama termasuk mereka yang mengambil Sarjana Muda Pendidikan di universiti swasta dan luar negara. Ini menyebabkan berlakunya lebihan penawaran apabila ianya tidak diselaraskan dengan baik.

dah tu saper yang patut menyelaraskan benda2 ni???
adakah pakcik guard upsi?
ataupun makcik2 berbaju biru tu???

ataukah mak teh Azizan Cafe???
ke en puad nak Taro Pacak aku yang selaraskan???
itu kerja pihak anda la Y.B en puad...jadi bila dah x selaras, agak2 salah saper???

Tips:
(hahaha...tetiba tips...xda penutup lsung...)

Nak jadi cikgu berjaya??? Hubungilah DIA ni ek...memang terbaik dari ladang....

k...nak g cabut bulu ayam...

15 Comments:

MENJEJAK DEWASA~ said...

guru matematik dipetlukan di pasaran sekarang..
en. joe pacak tak perlu risau sgt...

duta_illuzm said...

mmg diperlukan...tapi berapa sangat???

utk pngtahuan amir..batch en JOE jer budak math da 450 ok...wow...menarik..huhu..

misz benida said...

cgu math xprlu la skrang..
clculator kan ade...
hahaha

enuLwanie said...

dulu nk jdi cikgu.
tp xde org sudi bg peluang belajar.
minta maktab, xdpt.

sedih kan?
semangat dah ada!
berkobar2 dh ni.

duta_illuzm said...

misz benida...jgn ckp gitu...
nnt wa xda keja..haha..

enul>ala..bnyk lagi kerja lain..kan???

nadianarzaray said...

hohoho..apa laaa mu nk risau sgt en johan...kalo x jd ckgu mate..blh jd ckgu sej..heheheh..opsss!!! silap2..blh jd askar..xpon mu jd jerrlaa AD..kayo tuuu..ermm xpon mu jd laa pak guard ker??heheheh..
kalo xderr sgt keja meh ak wat paperwork lantik mu jd juruletih club..heheheh..mahal woo gaji..

duta_illuzm said...

nadia..siyes..ckit pun x risau..
xla giler sgt ngan cikgu ni..nak jadi askar bena..haha...

j/latih klb?? nnt datin Y tny...apa pncapaian kawe..demo nk jwb gapo?? huhu...

nadianarzaray said...

hahahhaa...tulll gak..lupa muu xderr pencapaian...
mu aderr kt khar lg kan..turunlaa latihan..ramai junior br yg mantap2..
ak pulok yg takut lwn junior..hehehhe..

duta_illuzm said...

aku mmg nk trn..tapi xtau katne...
slalu latihan katne?? jam???

jen - jen punye cite said...

aku baca tips n ayat last mu je.haha

duta_illuzm said...

yo lo jen?? patut demo x prsn kawe slalu kutuk demo...padan muko...

emoriz said...

hoi2...
disini saya ingin membuat keterangan. posting tidak ade kene mengene ngan pejabat pos.. mahupun begitu posmen juga tidak bersalah.. sapakah yang kita nak nak persalahkan..arggggg..tension

duta_illuzm said...

salahkan sampul surat..er...

emoriz said...

sampul surat rupanya yang patut dipersalahkan..ooo....

duta_illuzm said...

yup sampul surat..sekali dgn setem...