Thursday, January 7, 2010

[...ini kisah benar, true, takda tipu, no..no..no...]

bahagia seketika melihat tajuk d atas...
weh...aku nak tanya ni...agak2la korang la kan....aku ni ada muka kacukan tak??
(plis jangan pangkah dulu...plis...hihihi)

baca ni dulu...

situasi 1:

aku dulu waktu sekolah menengah, selalu jadi fasi...kdg2 sampai kena paksa, tak tahu kenapa...sebab aku berbakat la kot...huhu...lepastu malam sebelum kem PROSTAR tu..aku tgh packing barang...then...aku pun g la kem. ~sekian~

er...situasi 1 ni xda kaitan la..next2...

situasi 2:

zaman2 aku kadet dulu, aku slalu jadi mc, sebab ape??? perluka tanya...sebab suara n rupa yang menarik la...haha... k2...aku ada partner mc ni, nama dia amydah...ukuran badan 34-25-24...er...lepastu kan, kan kalau kita mc tu ada part nak umumkn ketibaan:

Cth:
Mengumumkan ketibaan yang berusaha sailoormoon dan nobita...

lepastu Salutasi, cth:

Bismillahirahmanirahim...Ybhg Sailoormon...bla3...Assalammualaikum dan slmt datang ke....

hah...lepastu kalo mc ngan dia, kami slalu bagi part2, aku cakap ni..ko ckp ni...yg aku heran..kami da slalu mc...mesti dia xmo bagi aku part salutasi tu...so ada satu majlis ni, aku berkeras nak amik part tu...dia dgn nada sombong macam bokbong tny aku..r u sure?? aku jawab...im fine tq..haha...

so aku pun test la skrip tu...

Bismillahirahmanirahim...Ybhg...bla3...Assalamualaikum wbt...

dia pun cakap..wow amazing (pujian dalam hati beliau), dia terkejut...lancarnya ko sebut bismillah...ko bagi salam pun penuh dan perfect...beliau memujiku...

aku blur...kedengaran bunyi cengkerik mengawan..."memanglah"...jawabku...

amydah dengan yakin menambah...MACAM ORANG ISLAM DAH KO SEBUT...

er...

ok...rupanya da 3 tahun kenal...berbelas kali partner mc...dia tak tahu aku Islam...patutlah asyik bagi aku part mengumumkan ketibaan...part salutasi yang ada salam dia amik...

aku pun berfikir...mungkin rupa aku iras kacukan kot, ada mexico ckit...mcm org2 italy ckit...so...bukan salah amydah apabila muka aku macam kacukan, nak wat mcm mana kan...so..aku maafkan ko amydah...jgn riso...

muahahaha....


*malam ni xda tips...ada orang bc blog aku part tips dan ayat last jer...keciwa aku taip entri pjg2...:p

14 Comments:

saim mum! said...

yg kompem mu bkan tokpek
jujur dr ati yg kudus lagi mulus nan mulia ni

ninim said...

hehehe
abe joe
oh abe joe

duta_illuzm said...

'saim mum'...sapo ni???
tokpek?? kudus?? blur~

ninim>abe joe...sape tu?? yg mcm kacukan tu ek?? huhu...

F.Aminurrashidd said...

hahaha lawok mbe mu nieh..
3 taun tuuu... xder iras kacukan, tp etnik tu adaaaa.. heheh

duta_illuzm said...

tu la psl...3 taun xtau ag...
etnik pn bulih la..haha..

Nur Syafiqah said...

xdpt nak kate pape...hehe

duta_illuzm said...

kata la..."JOe..awak mmg mcm kacukan"..haha...kawe redha jah..

Nur Syafiqah said...

meme la mu kacuk..kacuk laki pompuan...

emoriz said...

mu aku rasa orang negro... hitam.. cam arang kayu.. memang sesuai.. hahahah...

tip: jangan lupa masuk kem tahunan lagi.. bagi hitam lagi.. baru la orang kata cam ni " huh negro rupanya budak ni" hahahaa

duta_illuzm said...

olos iqa, pdi da demo loyar buruk ek...hehe...

badul>mu jange kece pasa diri demo cni...negro?? tau la sek2 mu...huhu..

MacaReux said...

huhuhu...ada berbaur sengal jgk ko ni

duta_illuzm said...

maca..baru tau ek?? haha...

HaImi SuHAiMI said...

ha4..lawok2!!! xpo usaha lg u putehkan diri 2..biar org ckp mu joe "org puteh"

duta_illuzm said...

halmi, secara mantiknya, anda mengtakan saya hitam, benar?